Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Μας τα μασάει ο Χρυσοχοίδης για την ανωνυμία ( αναδημοσιευση απο τον Greek Rider

 αναδημοσιευη απο τον  Greek  Rider

http://greekrider.blogspot.com/2009/11/godwins-law.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GreekRider+%28GREEK+RIDER%29
Μας τα μασάει ο Χρυσοχοίδης για την ανωνυμία





Με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις προσπάθειες που γίνονται για να τιθασευτεί το διαδίκτυο και τα blogs.



Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει αρχίσει και μας τα μασάει επαναφέροντας το θέμα της ανωνυμίας των blogs στο προσκήνιο κάτι το οποίο αν θυμάμαι καλά είχε αναφέρει ξανά πριν λίγες μέρες (δείτε εδώ).



Δεν ξέρω ποιος έθεσε θέμα δολοφονιών μέσω ίντερνετ και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Νομίζω όμως ότι το θέμα δεν είναι οι παιδεραστές, ούτε και το θέμα είναι ασφαλώς το ξέπλυμα χρήματος από το διαδίκτυο το οποίο έχει πολλούς "νόμιμους" τρόπους να γίνεται και εκτός διαδικτύου.



Κανείς νομίζω δεν μίλησε για τέτοια πράγματα.



Αντίθετα, αυτό που καίει πολλά μέλη της ελίτ είμαστε εμείς που γράφουμε στα blog μας πράγματα σαν αυτά που γράφω και εγώ. Πράγματα δηλαδή καθόλα νόμιμα που όμως δεν τα ελέγχουν είτε τα οικονομικά συμφέροντα (διαφημιστές), είτε τα πολιτικά κόμματα, είτε άλλοι. Γιατί "αν ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και να έχει μια δυσανάλογα μεγάλη "ακροαματικότητα" τότε που θα οδηγηθεί αυτή η κοινωνία κύριοι;;....." . Αυτά λένε μεταξύ τους.



Με άλλα λόγια, πώς θα ελέγξουν μια κοινωνία όπου μπορούν ελεύθεροι άνθρωποι να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους; Γιατί είναι γνωστό ότι σε αυτή τη χυδαία χώρα είναι πανεύκολο να αρχίσουν να σε μηνύουν χωρίς να έχεις πει ή να έχεις κάνει τίποτα παράνομο, έτσι για να σου σπάσουν το τσαμπουκά και να καταλάβεις ότι με τη φωτιά δεν παίζουν. "Έγραψες για το Α; Δεν έχει σημασία φάε μια μήνυση! Το ξέρουμε ότι θα δικαιωθείς αν έχεις την υπομονή". "Έγραψες για το Β; Φάε μια μήνυση και από τον άλλο. Έτσι για παραδειγματισμό". "Αν θέλεις κάνε μας και εσύ μήνυση άλλωστε εμείς τους δικηγόρους μας (στρατό ολόκληρο) τους πληρώνουμε είτε κάθονται, είτε εργάζονται, οπότε καλύτερα να εργάζονται....".



Θέλεις να είσαι νόμιμος και κύριος; Θα τρέχεις τότε από το πρωί μέχρι το βράδυ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ή ποιος ξέρει τι άλλο, άσε που η νομοθεσία σε σχέση με τις ΑΕ είναι τόσο αυστηρή και μπορεί να φας κάποιο μεγάλο πρόστιμο ακόμη και αν αυτό που θα πεις είναι αλήθεια. Το μόνο που μας σώνει είναι ότι δεν έχουμε περιουσιακά στοιχεία, τίποτα άλλο...



Σε κάθε περίπτωση η ελευθερία της γνώμης στην Ελλάδα είναι το καλύτερο ανέκδοτο. Μόνο οι bloggers μπορούν να λένε πέντε πράγματα παραπάνω αλλά και αυτοί καμιά φορά φοβούνται γιατί υπάρχουν και πολύ εξελιγμένες μαφίες. Οι εφημερίδες φοβούνται τις μηνύσεις ενώ λαμβάνουν τεράστιες επιχορηγήσεις-διαφημίσεις από εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος (π.χ. ΟΠΑΠ) ή και άλλες και έτσι είναι από λίγο έως πολύ κομματικά (και ιδεολογικά) ελεγχόμενες.



Ενώ όμως στις εφημερίδες κάνουν μηνύσεις μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι αδικήθηκε ή κυρίως ζημιώθηκε κάποιος, στους bloggers θέλουν να βρουν έναν τρόπο για να κάνουν "μηνύσεις εκφοβισμού" χωρίς πραγματικό αντικείμενο, έτσι για να τους τρέχουν και να μην γράφουν (δείτε εδώ)



Σε αυτό λοιπόν το βεβαρημένο πλαίσιο που στην Ελλάδα η ελεύθερη γνώμη τείνει να είναι ανέκδοτο έρχεται ο Χρυσοχοίδης και μας τα μασάει. Και λέει για κίνητρα να γράφουν οι bloggers επώνυμα..... Δεν ξέρω ποιους έχει στο μυαλό του, πάντως πολλοί επιχειρηματίες κινούν ουρανό και γη για να μπορέσουν να αρχίσουν τις εκφοβιστικές μηνύσεις για ψύλλου πήδημα ώστε να μην τολμάει κανείς να αναφέρει κάτι γι' αυτούς, ούτε κιχ.



Και είναι φυσικό οι επιχειρηματίες και άλλοι να αισθάνονται έτσι και να απαιτούν γιατί έτσι έχουν μάθει στη "δημοκρατία" που ζούμε. Έχουν μάθει ότι όποιος μπαίνει μπροστά τους θα πρέπει να μπορούν να τον εξαφανίζουν. Αυτή είναι η νομιμότητα του καπιταλισμού, ότι ο πιο πλούσιος μπορεί πιο εύκολα να σε εξοντώσει, ιδίως αν είσαι ασήμαντος.



Και ακούω κάποιους ανόητους που λένε "μα καλά, ένας τίμιος blogger τι έχει να κρύψει;". Σε αυτούς τους ανόητους θέλω να πω ότι όποιος αναπαράγει με άλλα λόγια την ιδεολογία του συστήματος δεν έχει να κρύψει τίποτα, ούτε να φοβηθεί και τίποτα. Όχι μόνο μπορεί να γράφει το ονοματάκι του ανοιχτά αλλά μπορεί να πάρει και βραβείο γι΄ αυτό. Αντίθετα, θέλουν το όνομα των υπολοίπων ώστε να δυσκολευτούν όταν επιχειρηματολογούν προς ιδεολογικά "ανάποδες" θέσεις, για να τους τρέξουν, για να επηρεάσουν τις εταιρείες όπου εργάζονται, για να τους κουράσουν ή να μας στείλουν όλους μαζί από εκεί που ήρθαμε μια και καλή.



Δεν μπορούν ορισμένοι δυνατοί να χωνέψουν πώς είναι δυνατόν να συνωμοτούν μια ζωή με διάφορους που ελέγχουν την κοινή γνώμη και να έρχονται από τη μια στιγμή στην άλλη κάποιοι "ανώνυμοι" και να τους κάνουν χαλάστρα.....Η πληροφόρηση είναι το πιο σημαντικό θέμα όταν μιλάμε για την χειραγώγηση,. Αν π.χ. ένα μεγάλο κανάλι θέλει να υποστηρίξει έναν π.χ. πολιτικό υποψήφιο τότε αυτός θα εκλεχθεί, είτε έτσι είτε αλλιώς.



Εμείς δεν είμαστε γνωστοί, ούτε έχουμε τηλεοπτική ή πολιτική δύναμη. Γι' αυτό θέλουν την άρση της ανωνυμίας μας, για να μας συνθλίψουν δια της έμμεσης οδού.



Το ίντερνετ είναι αυτή τη στιγμή το μόνο μέσο που ΔΕΝ ελέγχεται από την εξουσία. Αντίθετα, με ένα τηλεφωνηματάκι στην τάδε εταιρεία που θα κόψει τη διαφήμισή της απειλείται να κλείσει η κάθε εφημερίδα σε ένα βράδυ. Οι δικαιολογίες για δολοφονίες και άλλα τέτοια μου ακούγονται από άλλον πλανήτη και λέγονται μόνο για όσους δεν έχουν ιδέα και δεν ξέρουν.



Σήμερα ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή με αφορμή τις διώξεις κατά του Πολυτεχνείου για το ελληνικό Indymedia γράφει: "Ετσι κι αλλιώς, η ελευθερία της έκφρασης στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ακορντεόν: υπάρχει μόνο όταν ο λόγος δεν ενοχλεί, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. «Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για τις απόψεις που ενοχλούν», έγραψε ο Αμερικανός νομικός Mike Godwin. «Τις άλλες, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει να τις λογοκρίνει κανείς".



Αυτό τον λόγο που τους ενοχλεί ενδιαφέρονται να εκφοβίσουν και να λογοκρίνουν και όχι για τις εγκληματικές ενέργειες που δεν τους εμποδίζει κανείς να κυνηγάνε. Το ίντερνετ είναι ο μόνος ελεγκτικός μηχανισμός της δημοκρατίας, ένας ελεγκτικός μηχανισμός που αυξάνει τη δύναμή του. Και αν η δημοκρατία έχει τα χάλια που βλέπουμε σήμερα να έχει είναι επειδή για πολλές δεκαετίες αυτοί που έπρεπε να ελέγχουν (εφημερίδες, δημοσιογράφοι, τηλεοράσεις) τα έκαναν πλακάκια με όλες τις εξουσίες (επιχειρηματικές και πολιτικές) αναγκαστικά ή εθελοντικά.



Και όλα αυτά βέβαια εντάσσονται σε μια παγκόσμια αμηχανία απέναντι στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα την ίδια ώρα που ο Ομπάμα μιλούσε στην Κίνα ζητώντας από τους Κινέζους περισσότερες ελευθερίες, στις ΗΠΑ, στην χώρα της οποίας είναι πρόεδρος ο Ομπάμα, οι ηλεκτρονικές αρχές των ΗΠΑ ζητούσαν από το indymedia.us τα στοιχεία - άκουσον, άκουσον - των χρηστών που έμπαιναν στο indymedia και απλά διάβαζαν ειδήσεις. Μάλιστα οι αρχές απείλησαν το indymedia στις ΗΠΑ ότι αν το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων έγραφε για την απαίτησή τους για παροχή στοιχείων θα τους εδίωκαν για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.... (δείτε εδώ).



Μην ξεχνάμε και το λεγόμενο τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου.......Πέρυσι είχα διαβάσει στο blog του Περαστικού ότι είχαν μηνύσει κριτικό ταινιών για δυσφήμιση ταινίας!! Μα αυτή δεν είναι η δουλειά του κριτικού, να κριτικάρει; Δεν είναι τυχαία η διαφθορά σε αυτόν το τόπο. Χωρίς αυτό τον πρωτοφανή για υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα περιορισμό γνώμης και άποψης δεν θα μπορούσε να ριζώσει η διαπλοκή. Αντίθετα, ο απλός εργαζόμενος δεσμεύεται (εξαναγκάζεται) από χίλιους νόμους ώστε να χτυπάει κάθε πρωί την κάρτα του στη δουλειά του, αλλά ακόμη και αν την χτυπάει μπορεί να τον πετάξουν στα 55+ του στην ανεργία χωρίς να απολογηθεί κανείς.



Εγώ καλώ τον Παπανδρέου να κάνει μια επανάσταση και να καθαρίσει το τοπίο από όλους αυτούς που προσπαθούν είτε να τρομοκρατήσουν το ίντερνετ, είτε να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Θα ήταν άτοπο αν ο πρωθυπουργός, που εκλέχθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, τον οποίο πάνω κάτω υποστηρίζει η μπλογκόσφαιρα και ο οποίος βάζει τα νομοσχέδια για δημόσια διαβούλευση, στρεφόταν ενάντια στις αρχές του.



Υπάρχει ο νόμος 3471/2006, το νέο άρθρο 9Α του Συντάγματος οι γνωμοδοτήσεις/αποφάσεις από την Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και ένας σωρός αθωωτικών αποφάσεων από τα διεθνή δικαστήρια περιπτώσεων διωκόμενων από την Ελλάδα. Αν θέλει ο Παπανδρέου να καθαρίσει την Ελλάδα από τον κόπρο του Αυγεία (διαπλοκή κτλ) αρκεί να θεμελιώσει ξεκάθαρα τις διαδικτυακές μας ελευθερίες στα πλαίσια των νόμων που ήδη υπάρχουν.

CYNICAL: Η Ατυχία τού να Είσαι Αρσενικό:Μια πλήρης Επιστημονική Μελέτη

CYNICAL: Η Ατυχία τού να Είσαι Αρσενικό:Μια πλήρης Επιστημονική Μελέτη

Το Φλογερόν Φλαούτο

Τώρα που πέρασε ο Καιρός και σβήνουνε τα Πάθη
και όλοι μας Δεν μάθαμε απ’ τα δικά μας λάθη

Τώρα που κλείνουν αι πληγαί και βγαίνουμε απ’ τ’ αμπάρια
κι όλοι ξεχνούν πως γίναμε τότες , μαλλιά Κουβάρια

Τώρα που μάλλον τέλειωσαν Μεγάλες Αφηγήσεις
και μείναν τα συμπτώματα κι οι Πιο Μικρές οι Λύσεις

Τώρα που πια δεν έμεινε κανείς να τον Αφήσεις
και μένει μόνο να εξηγείς: πως- διάολο- θα Ζήσεις;

Ήρθε η ώρα να σας πω τι ήτανε ετούτο
Που όλοι αποράγανε: Το Φλογερόν Φλαούτο

( που Μουσικά σαγήνευε Κορίτσια και Ποντίκια
και τέντωνε σαν τα σχοινιά, ραδίκια μα και Φύκια)

Φλαούτο που Φλαούτευε ένας τρελός Φακίρης
Που μες στα Μπλόγκια τρύπωσε , άυλος Μουσαφίρης

Λες κι ήρθε απ’ το Πουθενά , από την Αφροδίτη
και Φώλιασε στον Καναπέ μέσα στων Μπλογκς το Σπίτι

Κάθε φορά που έπαιζε το Φλογερόν Φλαούτο
Βγάζαν οι Άμουσοι Σπυριά , κι οι Φλογεροί Λαούτο

Φλογίζονταν με Μουσικές Όλη η Μπλογκο σφαίρα
Κι όλων οι Φλόγες Φλόγιζαν Φωνάζοντας : ”Αέρα ”......

Το Φλογερόν Φλαούτο



Στα σκοτεινά σα τριγυρνουν οι Φαυνοι μες τα δάση
και απο πισω ακολουθουν των Ξωτικών οι ‘Ασσοι
οταν απλώνεται η Νυχτιά και τα πουλιά λουφαζουν
Μες απ’τα δέντρα τα θερια, οι Βατραχοι κοάζουν

Και ειναι ολοσκότεινα και δεν θωρείς Σελήνη
κι ολόγυρα επικρατεί φρικιαστική γαλήνη

Σωπαίνουν ως κι οι σκίουροι , σωπαίνουν και τ’ελάφια
και ολοι αναλογίζονται του κόσμου μας τα Πάθια…


Στη Σύναξιν μαζευονται οι Φαύνοι λυπημένοι
Και νοσταλγούν τις Νύμφες τους και είναι Ερωτευμένοι ..
Και τότες μεσ’ τη σιγαλιά , μέσα στο Δασος Τούτο
Μια μελωδία ακούγεται: Το Φλογερόν Φλαούτο !!


π'ήτανε διασταύρωσις Φλογέρας και Φλαούτου
Καημού και Περηφάνιας και Βιόλας και Λαούτου

Ήταν ένα Υπόγειο Κελάρυσμα του Πάθους
Και ήτανε Απαύγασμα Του πιο μεγάλου Λάθους

Ήταν ο σπαραγμός ψυχών , των Κουρελιών Ελπίδα
και το χρυσάφι ήτανε μεσα απ’το στόμα Μίδα

-ήταν κραυγή του Βάτραχου απ’ την βαθιά Κουφάλα
Κι ήτανε και μετείκασμα απ’ Όνειρα Μεγάλα

Δεν ήτανε μια μουσική από τον κόσμο τούτο
Ήταν Απόηχος θεών:Το φλογερόν Φλαούτο .

Ειναι η φλογα της καρδιάς στα υπόγεια που καίει
ειναι ψυχών κελάρρυσμα που σαν ρυάκι ρέει

ειναι του Νου συλλογισμός,της ερημιας μεράκι
ειναι της φαντασίας μας το δροσερό Νεράκι….

ειναι σαν το μετείκασμα βαθειάς επιθυμίας
-η σαν κρυφή ανάμνηση Αγαπημένης Θείας

-ειναι σαν ενα Μιούζικαλ οπου χορεύουν Ολοι
Και Αρχοντες και Ποιητές ακόμα και Διαβόλοι……

—Ειναι σαν ν ερωτεύεσαι στ’ απόλυτο Σκοτάδι
και εναι σαν να σβύνεσαι στον πιο βαθύ τον Αδη

Σαν μια ταινία του Μπουνουέλ πουχε Διπλή την Οψη
και σαν μια Σπάθα φοβερή, με Κοφτερή την Κόψη ….

Κι ειναι σαν να αγκάλιασε όλον τον Κόσμο τούτο …
Με μελωδία τρομερή :το Φλογερόν Φλαούτο !!!



(Μα υστερα σαν επαψε το Φλογερόν Φλαούτο
αρχισαν πάλι οι Κούτβηδες να παιζουν με το (Κν)ούτο
Ειν ‘ αραγε αδιέξοδη η των ανθρωπων Φυση ;
Σ’ αυτό το Μέγα αίνιγμα , ποιά ειναι τάχα η Λύση;
τι σου απομένει αραγε οταν σε καίει ο Φθόνος
ενω γυρνάει τους τροχούς ο Πανδαμάτωρ Χρόνος;

Γιατί αυτή η εμμονή , γιατί αυτή η Ζηλεια ;
ενώ οι Νύμφες μας καλούν με τα Χρυσά τους Χείλια
Σε τουτο το απογιομα σε τουτο το Βραδάκι

Στην Κρήνη την παναρχαιη,πλαι σ’ενα Δεντράκι

Οπου Νεραιδες λούζονται μ’ ασταφτερά φτερά

Και τα φλαούτα προσκαλουν στη Ζωντανή χαρά;)




Νοσφερατος


Σχόλιο από Νοσφεράτος Ιούνιος 25, 2008

http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/01/24/konaki-m-l/#comment-14348

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Ταξίδι στη Σαμοθράκη/της Νέλλης Ψαρρού

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Ταξίδι στη Σαμοθράκη/της Νέλλης Ψαρρού

Eνα σχολιο του αποσπερίτη για την οφειλομενη κοινη σταση Ο -Π και Συνασπισμου απενατι στην Νεοφολιλευθερη αγριοτητα


Θεωρώοτι η απολυτη συμπαρασταση στους λαους της Λατινικής Αμερικής ειδικά στις μερες μας που ολος ο πλανητης -και η φυση – κινδυνειει και απο την απληστια των Πολυεθνικών και απο την ωμη επιθετικότητα της πολιτικής του Μπους και των Γερακιων του ειναι μεσα στα αμεσα καθηκοντα των δυο συγγενικών ως προς την καταγώγή και τη Πολιτική κουλτουυρα κομματων




Και των Ο-Π και του Συνασπισμου..



Βεβαια στην περιπτωση Τσιπρα και της ομαδας που κυριαρχει στον Συνασπισμο η δκαιολογημενη συμπαρασταση στους λαους αυτους και φυσικά ο φορος τιμής στον Αλλεντε και στον χιλιανό λαό ( που ολοι θυμομαστε τον ρολο του Αγαπημενου των Νεοφιλελευθερων-Θατσερ και Σια – χασαπη Πινοσετ στην προδοσια και στο πραξικοπημα )



γινεται συχνα Προφαση για την απουσια Πραγματικής πολιτικής και για την Ελλαδα σημερα και για τον προσανατολισμό στην Ευρωπη…

- σε αυτο το μερος του σχολιου σου συμφωνω )



-Απο την αλλη ηθελα να δειξω με τα σχολια μου οτι και οι Ο -Π συμφωνουν απολυτως μετην καταδικη των εΑμερικανικων επεμβασεων στην Λατινική Αμερική , με την υπερασπιση της μνημης του Αλλιεντε(για τον οποιο νομιζω οτι θαπρεπε να κανουμε μια εκδηλωση -παντως θα ετοιμασω ενα Ποστ στο μπλογκ μου)



- ακριβώς για να μη μεινει ως εντυπωση στους αναγνωστες αυτου του Ποστ αυτο που μαλλον βρηκε την ευκαιρια να υπαινιχθει το Μαυρο Προβατο στο σχολιο που κιεσυ θα επισημανες παραπάνω ..



Οι Ο- Π καταδικαζουν εξισου τον Νεοφιλελευθερισμό ως φτιασιδωμα του πιο αγριου και Ωμου καπιταλισμου οσο τουλαχιστον και οι συντροφοι του Συνασπισμου…

http://panosz.wordpress.com/2008/09/17/tsipras-3/#comment-44385