Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Για την Ανακωχή των χριστουγεννων του 1914

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Για την Ανακωχή των χριστουγεννων του 1914

Στηρίζουν την Ελλάδα για το... καλό τους

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=111165

SICKO”, ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΜΟΥΡ” – Πεθαίνοντας χωρίς περίθαλψη στις Η.Π.Α.

http://kersanidis.wordpress.com/2007/10/07/mm/

«Φορολογήστε τους πλούσιους», ζητούν οι Αμερικανοί

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=111135

Rodia Mixer: λίγο ακόμα απο τα σταφύλια του Στάινμπεκ

Rodia Mixer: λίγο ακόμα απο τα σταφύλια του Στάινμπεκ

Sacrament Of Wilderness" by Nightwish, album: Oceanborn (1998)

http://rockandecology.blogspot.com/2009/12/sacrament-of-wilderness-by-nightwish.html

Ευτυχως υπαρχει και ο ..πιτσιρικος

http://pitsirikos.blogspot.com/2009/12/blog-post_10.html

GREEK RIDER: H Ζέζα Ζήκου γράφει για την τρέχουσα κατάσταση

GREEK RIDER: H Ζέζα Ζήκου γράφει για την τρέχουσα κατάσταση

Έρευνα-ανάλυση για το τι είδε ο τηλεθεατής (μέσα από την αστυνομική εκδοχή των γεγονότων) του 2ημέρου. Με νούμερα και πίνακες!!

ΚΛΙΚ  ΕΔΩ:

http://dosepasa.wordpress.com/2009/12/10/%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b5-%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%b1/#more-3332
 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


''Κύρια ευρήματα:


Στα 143,5 λεπτά πλάνων επεισοδίων και συγκρούσεων, πλάνα από τις μαζικότατες πορείες είδαμε μόνο τα 3,5 λεπτά (2,5%)!!



Είδαμε 10 φορές να φεύγει η ίδια μολότοφ από τη νομική ενώ ακούσαμε, όσο ακούσαμε, μόνο 2 διαδηλωτές να μας εξηγούν γιατί διαδηλώνουν.



Τη Κυριακή δεν υπάρχει σχεδόν καμιά αναφορά – προβολή στη πορεία, σε πανό κτλ. Τη Δευτέρα η κατάσταση βελτιώνεται.



Το πετροπόλεμο δίπλα στη Πρυτανεία τον είδαμε 76 φορές ενώ συνθήματα σε πανό μόνο 3 για 7 ολόκληρα δευτερόλεπτα συνολικά!!



Δεν είδαμε φυσικά ούτε μια φωτογραφία του Πρύτανη να φεύγει από την Πρυτανεία υποβασταζόμενος μεν αλλά χωρίς εκδορές κρατώντας μάλιστα και το κινητό του στα χέρια του δε. Εδώ το αξιοσημείωτο είναι πως η αστυνομία, μέσω του Σόμπολου, μετέδωσε μία και μοναδική φορά στις 7:40 (περίπου) το πρωί πως τον Πρύτανη προσπάθησαν να τον προστατέψουν αντιεξουσιαστές που εισήλθαν στη Πρυτανεία αλλά κάποιος του κατάφερε τελικά ένα κτύπημα.''

Το υπ. Εργασίας διαβεβαιώνει για την καταβολή του δώρου... Πάσχα..(μαλιστα .. Και με τα Χριστουγεννα ;)

Το υπ. Εργασίας διαβεβαιώνει για την καταβολή του δώρου... Πάσχα

http://www.tvxs.gr/v28068











«Η χώρα έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, δεν τίθεται όμως ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδος, μετά τη σύσκεψη για τη διαμόρφωση Σχεδίου Νόμου περί Εργασιακών Σχέσεων.



Σχετικά με το ζήτημα των ασφαλιστικών Ταμείων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι: «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές στα Ταμεία ως προς το ασφαλιστικό σύστημα τώρα, το 2015 δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν 14 συντάξεις. Είναι απολύτως βέβαιο αυτό και πρέπει τώρα να φροντίσουμε ώστε να μην δεινοπαθήσουν οι συνταξιούχοι του 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση».



Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ακόμα «Προσθέτουμε εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις για να μην επαναληφθεί το "φαινόμενο Κούνεβα", βελτιώνουμε ό,τι σήμερα υπάρχει και ρυθμίζει τις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων για να προστατέψουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πολίτες, τους μετανάστες που δουλεύουν εδώ. Ξέρουμε ό,τι η ολοκληρωμένη δουλειά μας θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, όταν θα έχουμε επανασυστήσει και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Είπαμε, όμως, ότι τον Δεκέμβριο θα τελειώσουμε σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις, και το κάναμε. Σημασία έχει όταν βάζεις ένα χρονοδιάγραμμα να το τηρείς. Είπαμε για Δεκέμβριο και έτσι έγινε. Το σχετικό σχέδιο νόμου θα σταλεί στη Βουλή αρχές Ιανουαρίου».



Το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

« Οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις αποδεικνύουν ότι η αντεργατική πολιτική και στις εργασιακές σχέσεις θα συνεχιστεί και μάλιστα θα είναι τσουνάμι. Οι δήθεν χρονικοί περιορισμοί στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός και ο εφησυχασμός της εργατικής τάξης.



Είναι πρόκληση η επίκληση της Κούνεβα για τις δήθεν αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων. Οι «ρυθμίσεις» που θα γίνουν ουσιαστικά θα είναι προς όφελος της εργοδοσίας. Θα συνεχίσουν το άθλιο και απαράδεκτο καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου - έργου κλπ. Η κυβέρνηση επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι.



Δεν καταργεί κανένα αντεργατικό νόμο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν. Δεν προσθέτει λύσεις όπως λέει ο Λοβέρδος για τους εργαζόμενους, αλλά λύσεις σε όφελος του κεφαλαίου και της αύξησης των κερδών του μέσα από το δυνάμωμα της εκμετάλλευσης των εργατών και εργατριών».

Δημήτρης Δημητριάδης, Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας (Προδημοσίευση)

http://www.poiein.gr/archives/7660/index.html


τι λεει ο φιλος μου ο Ανεστης;


http://anebala.blogspot.com/2009/12/blog-post_5817.html