Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

«Ο ανηφορικός δρόμος των δικαιωμάτων στην Ελλάδα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ




Βαλαωρίτου 12, 10671, Αθήνα, τηλ. 210 3613117, φαξ. 210 3634437,







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δημόσια εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα

«Ο ανηφορικός δρόμος των δικαιωμάτων στην Ελλάδα»



Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, το Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδας, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και την ΑΡΣΙΣ σας προσκαλεί σε δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα «Ο ανηφορικός δρόμος των δικαιωμάτων στην Ελλάδα», συνεχίζοντας το διάλογο για τα ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου που αποτελούν πρόκληση στο νέο μετεκλογικό περιβάλλον.

Σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης του δημόσιου διαλόγου θα συζητηθούν θέματα επίκαιρα τόσο για Έλληνες πολίτες όσο και για μετανάστες και πρόσφυγες που αφορούν στην ιδιότητα του πολίτη και το περιεχόμενο της ιθαγένειας, την ασφάλεια και την αστυνομική βία, τις συνθήκες κράτησης αλλά και τα δικαιώματα στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα «Παύλος Ζάννας» (5ος όροφος).

Για το θέμα θα μιλήσουν:

- Κωστής Παπαϊωάννου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

- Ανδρέας Τάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών

- Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί η ενότητα των Ψηφιακών Ιστοριών στο πλαίσιο του προγράμματος «Φαντάσου το Μέλλον σου», το οποίο έχει ως στόχο να συμβάλλει στο διαπολιτισμικό διάλογο και την κοινωνική μεταρρύθμιση, δίνοντας σε νέους ανθρώπους, μέλη κοινοτήτων μεταναστών, την ευκαιρία να μιλήσουν μέσα από αφήγηση και οπτικό υλικό που έχουν επιλέξει και διαχειριστεί οι ίδιοι. Το πρόγραμμα «Φαντάσου το Μέλλον σου» είναι μέρος του διεθνούς προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδας με τίτλο «Living Together» και πραγματοποιείται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΡΣΙΣ. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει

μι ωραια αναρτηση του ΠΙΤΣΙΣΡΙΚΟΥ
http://pitsirikos.blogspot.com/2009/12/blog-post_12.html

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: βρεεε.. Για διες που θα συμφωνησω επιτελους και με την....... Δυστροπη πραγματικοτητα...(κλκ εδώ)#links

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: βρεεε.. Για διες που θα συμφωνησω επιτελους και με την....... Δυστροπη πραγματικοτητα...(κλκ εδώ)#links

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Τι να πιστεψουμε μετα απο αυτο; ε;

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Τι να πιστεψουμε μετα απο αυτο; ε;