Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες σύλληψης

Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες σύλληψης





Έκκληση προς το tvxs απεύθυνε δικηγόρος 24χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Αναζητούνται αυτόπτες μάρτυρες από τη στιγμή της σύλληψης ή οπτικοακουστικό υλικό που να σχετίζεται με το περιστατικό.



Ο 24χρονος φοιτητής, ύψους 1,85, συνελήφθη στις 6-12-2009 στην πορεία της Θεσσαλονίκης, ώρα 14.30 μ.μ. στην συμβολή των οδών Βενιζέλου με Εγνατία. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και στην συμβολή των οδών Εγνατίας με Βενιζέλου έγινε ρίψη πολλών δακρυγόνων με αποτέλεσμα το πλήθος να τρέχει για να αποφύγει τα χημικά. «Ο νεαρός έτρεξε μαζί με άλλους μπήκε εντός της στοάς Σολωμού, αλλά επειδή έχασε τα γυαλιά μυωπίας που φορούσε, επέστρεψε στο σημείο για να τα αναζητήσει. Στο σημείο που έψαχνε γυαλιά του συνελήφθη και θεωρείται ότι έφερε ένα σακίδιο με εκρηκτικά», εξηγεί η δικηγόρος του.



«Το άτομο που δεν έχει καμία σχέση με τα αναβρεθέντα αντικείμενα τα οποία βρίσκονταν δύο τουλάχιστον μέτρα μακριά του. Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές, δεν ανήκει σε καμία πολιτική παράταξη ούτε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είναι φοιτητής σε άλλη πόλη, εργάζεται κάνοντας την πρακτική του πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του», προσθέτει.



Ο ίδιος δηλώνει αθώος και η δίκη του έχει οριστεί για αύριο το μεσημέρι.

http://www.tvxs.gr/v27937?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TvxsStoriesRssFeed+%28TVXS+Stories+RSS+Feed%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: