Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Παραιτούνται πρυτάνεις μετά τη δίωξη για το Indymedia

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=102971

αποσπασμα:

''Θεωρώντας εαυτούς «στοχοποιημένους», πρυτάνεις των ΑΕΙ της χώρας προτίθενται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της διοίκησης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για τη λειτουργία της ιστοσελίδας του indymedia από το δίκτυο του Ιδρύματος.




Οι αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ Γ. Πολύζος (επάνω) και Γερ. Σπαθής (κάτω)

Τόσο ο πρύτανης του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, όσο και οι αντιπρυτάνεις Γιάννης Πολύζος και Γεράσιμος Σπαθής, που διώκονται από τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστο Τζούρα για «το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται ότι τελέσθηκε στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2009» -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- καταγγέλλουν την ενέργεια ως «πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση» που πλήττει τη βασική ακαδημαϊκή αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.



Συμπαράσταση



«Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε στην ελληνική κοινωνία την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, να παραπέμπονται τα τρία μέλη της Πρυτανείας για θέματα που υφίστανται εδώ και 15 χρόνια», δήλωσε στην «Ε» ο Κ. Μουτζούρης, δηλώνοντας την αδυναμία του να συλλάβει το σκεπτικό της δίωξης.



Μετά το τέλος της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία, ο πρύτανης του Ε.Μ.Π. επέστρεψε στο γραφείο του στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου και δεχόταν μέχρι αργά το βράδυ σωρεία τηλεφωνημάτων από ακαδημαϊκούς, κυρίως δε, τη διαθεσιμότητα ομολόγων του, πρυτάνεων κορυφαίων ΑΕΙ της χώρας, να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους εν είδει ακαριαίας αντίδρασης.





Κων. Μουτζούρης, πρύτανης ΕΜΠ

«Οι συνάδελφοί μου δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν» εξήγησε, ζητώντας σε αντιδιαστολή την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών που στήριξαν την ενέργεια.



«Πίκρα» ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: